Sidor

fredag 2 januari 2015

År 2014 del 3/4

Oookej....nu tänkte jag fortsätta med min episka årsresumé. Det börjar kännas som det blir en lång historia det här. Men, nu börjar vi såsmåningom komma till den delen av året då det faktiskt var roligt att leva. 


Juli 
Mestadels så var jag väl här hemma och umgicks med mina ponnyer. Det blev varmare också. Det var jättebra. Då det är kallt så är det bara hemskt.
4.7 fyllde Hårbollen 23 år. Vi firade med sockervadd. Det tyckte hon om.
5.7 var det New Forest-utställning i Katternö vid Stall Cederbloms där Zam är hemifrån och vi var ju med med Zam där. Det var väldigt varmt, mycket bromsar och vi kom dit väldigt tidigt men Zam blev iallafall Champion Valack. För han är en fin Bullegulleponny. 
I juli var vi också till Kaustby och se på trav för Tilten var med där. 
Så for mamma och pappa på någon resa, till dansbandsveckan i Malung var det visst. Jag och Becka var väl typ ensamma här då, eller tja, fammo och faffa bor ju i andra ändan av huset så man kan inte säga att vi hade huset för oss själva. Vi gjorde inte så mycket speciellt ändå. Dessutom åskade det mycket och regnade helt brutalt den veckan. Det var inte så kul att köra bil i det vädret minns jag. Det var det värsta ever typ. Vi hade funderat på att fara till Powerpark. Tur att vi inte for. Men vi var till Kokkola och till Fäboda åtminstone. Dessutom så brukar jag inte vilja fara så långt bort om det inte är någon hemma för jag blir orolig över ponnyerna. Ifall det skulle ha hänt någonting med oss då vi är borta...eller om det skulle hända någonting här hemma då vi är borta....
Den här månaden var ganska underbar på ett sätt fast det kämdes lite händelselöst. Jag såg på Mumin och var uppe halva natten och lyssnade på konstig musik. 
En dag som jag minns extra bra var på Jakobsdagar då det var Prideparad i Jeppis. Minns att jag vaknade ganska sent och mamma undrade om jag ska med. Haha. Sen då vi kom hem så var hann jag vara med båda shettisarna. Det var den dagen som Sniff sniffade på en nyponros och det fångade jag på bild och han var så gullig och fin. Sen satt jag på honom då han åt gräs. På kvällen var jag och Amanda till stan och var underliga.
De sista dagarna i juli var jag på kryssning med familjen. Åbo-Stockholm med Viking Grace. Det var nice.

Augusti
Mitt fluffiga lilla barn Sissi flyttade hit och hon och Drottning Perttu kom bra överens från första stund. För Sissi, hon är underbar. Något mer godhjärtat litet djur kan inte finnas. Inte ens Vladimir Putin (Rysslands president visst) skulle kunna vara ond i närheten av Sissi. (Okej, nu kommer det väl snart en massa ryska spioner hit för att jag skrev det här... Hjälp. Måste väl gå och hämta Sissi nu så jag är säker...)
I Augusti så började jag rida Melinda lite igen också för hon var mittiallt väldigt pigg och stark. Så nu har jag ridit henne lite nu som då under hösten.
Becka började vid Lannäslund och jag började ingenstans. Jag funderade på att söka jobb men det blev inte av riktigt. Jag var med ponnyerna och sysslade med dem istället.
Annars vet jag nu inte om det var något riktigt speciellt med Augusti riktigt.


September
Då var vi på en slags höstritt som Esse Ryttare hade, Mariannes Runda. Det var långt. Jag red Zam och Becka red Tilten och mamma var med på cykel. Zam blev mer och mer taggad, mot slutet så kom det en sandväg med en väldigt lång raksträcka. Så fort som vi red då har jag aldrig ridit förr. 
Det var också i september som jag började rida Melody och nu har jag ridit henne åtminstone en gång i veckan. I september tog jag andra skedet så nu har jag körkort som räcker i ett rejält antal år.


Jag vet inte om det finns så mycket mer att säga nu heller. Den här tiden var kanske inte den mest spännande delen av 2014. Nästa del kommer senast imorgon. Sen kan jag gå vidare med mitt liv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar