Sidor

söndag 13 april 2014

TWD 4x16 "A" (bättre sent än aldrig?)

VRÅÅL!  Det här borde jag ha skrivit för typ 2 veckor sedan!!! Och nu är det inget mer TWD förrän i Oktober. Vrål. 
Det är hemskt. 


Iallafall, Rick, Michonne och Carl närmade sig Terminus och gick där ute i skogen då och Rick lärde Carl hur man gör en fälla typ. De hörde skrik, Carl sprang dit och de andra följde efter. Det var en kille som blev uppäten av walkers, han gick inte att rädda typ. På natten satt Rick och Michonne och pratade om att det enda de talar om nuförtiden är om att hitta mat och sådant. Javisst, något av det jag skulle sakna mest i zombieapocalypsen? Glass... 
Sen kom en otrevlig typ fram ur mörkret. Joe från gänget som Rick hade gömt sig undan i ett hus och sen dödat en av dem. De där som sade "claimed" då de hittade något de ville ha och som Daryl råkade vara med... 
Joe tänkte döda Rick. Daryl såg ju att det var Rick och var villig att typ offra sitt liv för Rick och så började de försöka slå ihjäl honom... Ish, hatar då de slår min Daryl...
De hade en fight där. En otrevlig typ försökte våldta Carl. Rick blev till ett vilddjur och bet ihjäl Joe, han bet honom i halsen. Det är ju walkers som brukar göra det visst... Iallafall, det var galet. Väldigt galet och mörkt. Sen slog han ihjäl han som försökte våldta Carl, det var ganska brutalt och Daryl och michonne dödade resten tror jag...


Sen satt Daryl och Rick och pratade utanför den där övergivna bilen. Då Rick sa att Daryl är han broder...det var fint. Omgomg. Det var det bästa som hände. Daryl berättade också att han var med Beth men att hon bara är borta.
                       

Sen fortsatte de mot Terminus. Som sagt, Rick + Daryl + Michonne + Carl= Team Badass. De kollade först på Terminus från skogen. Bra gjort, guys. Bra gjort. Rick grävde ner en väska med vapen i skogen utanför. Carl ville inte vara med Rick då de delade upp sig för att se sig omkring och Michonne undrade varför. (Ah denhär känslan då en förälder gör någonting riktigt konstigt och oväntat...) Michonne berättade om hur hennes son Andre dog då också. 
De var på ett läger där det bodde folk som överlevt, hon, hennes pojkvän, Andre och en annan typ. Michonne for på en runda utanför (eller vad man nu ska säga) och då hon kom tillbaka så var stängslen nere och det var walkers där. Hennes pojkvän (jag tror att han hette Mike?) och den där andra var höga då det hände och blev bitna, André råkade ut för zombies. Sen behöll hon ju de där två jävlarna som blivit zombies och hade dem i kedjor... 
Hon var borta länge, och blev typ som zombierna eftersom de inte brydde sig om henne då hon gick tillsammans med zombier. Det var Andrea som fick henne att komma tillbaka, och Rick och Carl förstås. (Ahm, det skulle vara nice om Rick och Michonne skulle vara mer  än vänner skulle jag tycka iallafall. Det skulle vara kul att se, fast det skulle inte vara så kul för Carl för de har ju verkligen blivit vänner liksom. Det är en lite udda vänskap men det är det som gör det bra. 
Carl verkar också tänka ganska mycket på vad de är för någonting. Och det gjorde ont då han sa att han är ett monster. 
Han har verkligen varit med om mycket den killen. 

De for in bakvägen till Terminus. Det var bra gjort av dem och de var med all rätt misstänksamma. Med all jävla rätt i världen. Först verkade de vara okej. De kom bakvägen vid vad som hade varit någon tågterminal, en kärring satt och sände ett meddelande via radio. De möttes av en typ som heter Gareth. Jag har ingen bild och börjar nog inte fixa någon nu, men han ser ond ut tycker jag...usch.
Först ville Terminusianerna kolla vad de hade för vapen, det är ju helt normalt. De verkade normala ända tills de blev bjudna på mat av Scary Mary. Då såg Rick att en kille hade fickuret som Glenn fick av Hershel. En annan där hade Daryls poncho som Maggie hade haft på sig och en annan hade de där skott och zombiesäkra grejsen på sig. Rick blev misstänksam och det blev problem då. 
Så det blev en del skjutande, de sprang undan och man fick se att Terminus är ett jävla scary ställe. På ett ställe såg man en del skelettdelar, man hörde någon som ropade hjälp och de försökte inte döda dem utan siktade mot deras fötter. Det fanns också ett rum där det brann ljus och stod skrivet en massa konstigheter. De vid Terminus kan vara kannibaler. Någonting hemskt. Någon sekt... De lurar dit folk. Usch varför måste de. Jag hatar dem och vill döda dem allihopa.
De har tydligen varit med om någonting traumatiskt vid Terminus också har jag läst någonstans.
       
Tilllsist så blev de omringade och måste gå in i en tågvagn som det stod "A" på. De måste lägga i från sig vapnen och gå dit i ordningen Ringleader, Archer, Samurai, Kid. (Rick ledde det hela, Daryl har sin pilbåge. Jag hatade att se hans pilbåge där på marken... Michonne har sin Katana, den hatade jag också att hon måste lämna idrån sig. Hon går ju ingenstans utan sitt svärd. Carl sist. Kid.) 

Den här bilden lade Chandler Riggs som är Carl upp på insta...
Awsome! Och han bara: #nottrue. Lol.

Inne i tågvagnen fanns alla (förutom Carol, Ty, Judith och Beth). Då Glenn berättade att Abe, Eugene, Rosita och Tara och sa att de hjälpt dem så sa Daryl att de är deras vänner nu också. (Daryl sade det. Han som inte brukar lita på någon så lätt.) Abe sa att de kommer inte att vara det så länge till...

Då sa Rick: 
JAA they're screwing with the wrong people. De där Termiterna skulle bara veta vem de jävlas med...
Men...mina älskade älsklingar är inlåsta i en jävla tågvagn som det står "A" på ända fram till Oktober. Hoppas att tiden flyyyger iväg. Jag vill att det ska vara Oktober snart, kan det inte vara Oktober snart?
Haha. Undras bara hur de fick in Glenn och de i tågvagnen. Tänk nu vilket gäng vi har att göra med...Abe, Glenn, Eugene... De var 8 stycken också, inte nu så lite. Tara, Glenn, Abraham, Eugene, Rosita, Maggie, Sasha, Bob... Undras om det fanns droger i maten eller någonting. Hur gjorde de vid Terminus då de tog dem? 
Till hösten lär vi få svar på en hel del ganska från början har de sagt. Bra det. För man undrar ju hur de ska slippa ut, vad de ska göra, kommer de att överleva? Var är Beth? Vad kommer Carol och Ty att göra? 
Iallafall så har jag sett att de kanske ska till Washington DC. Så de slipper bort från Terminus snabbt får vi hoppas. 
Tara, Rosita och Gareth har blivit "series regular", alltså de kommer att spela någon betydande roll kanske man kan räkna med. 

Däremellan allt annat hände så kom det flashbacks från då de ännu var vid fängelset och Hershel fick Rick att börja vara bonde typ. Inte så mycket vapen. För Carls skull. Jag saknar Hershel...
Ingen dog nu heller.... Men vi får ju se om alla överlever Terminus.

Behind The Scenes. Rick, Daryl och Hershel. Andrew Lincoln, Norman Reedus och Scott Wilson.

Jag vet inte hur saker ser ut i höst, ska nog skiva om TWD då också.
Jag ska gör det typ högst en dag efter att jag sett det och försöka göra egna edits.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar