Sidor

måndag 31 mars 2014

TWD 4x15 "Us"

Oh, jävlar... Ännu än sen en. Finalen har redan kommit ut för ca 12 timmar sen... Som vanligt så har jag haft annat för mig. Jag har sett avsnittet två gånger på samma dag i förra måndags. Eller var det tisdags och jag har typ bara tänkt på TWD hela tiden och oroat mig för Daryl. Men jag har inte hunnit skriva om det.

Det började med Rick, Carl och Michonne som gick på järnvägsspåret. Rick gick först, pratade om hur mycket vatten de hade kvar, vände sig om och då balanserade Carl och Michonne på järnvägsrälsen. De tävlade om vem som kunde gå och balansera längst.  Carl vann och priset var godis, någon slags chokladstång såg det ut att vara. Hette det månne Crazy Cat? Hehe. Fast sen tror jag att de delade. Det var ganska kul. Alltså jag skulle absolut välja Michonne om jag skulle få välja någon till mitt zombieapocalypse-team. Hon är rolig och bra med med sitt Katanasvärd. Hon litar inte på vem som helst heller. Så hon skulle man överleva rätt länge med. 
Så såg vi inte mer av dem för den här gången.

Daryl hade ju blivit hittad av det här gänget som Joe är ledare i. Vi får se lite mer av dem. 
De har en regel som Joe har kommit på för att de inte ska ta livet av varandra för småsaker: då de hittar någonting de vill ha heller någonting så måste de säga "claimed" för att det ska vara deras. De måste också säga "claimed" om sin sovplats och allt möjligt. De i gruppen som stjäl eller ljuger får stryk. (Okej, det är inte så svårt sen att räkna ut att "claimed" sedan blir en grej bland TWD-fans. Nu har folk börjat skriva "claimed" på bilder av Norman...jag kan absolut förstå det, men å andra sidan så är han bara sin katts... Och Daryl är inte någons bitch heller.)
Han var förstås och jaga före solen gick upp och hittade en kanin. Precis då han skjöt iväg en pil så var en annan typ från Joes grupp, Len. Len var en skitstövel och retade Daryl, Joe kom dit och delade på kaninen för Daryl kände inte till gruppens regler. 

Ah, han såg så sad ut. Sad puppy. Han är så sööööt... Oh wait. Daryl Dixon. Söt... 
                               
De hittade sen en plats att sova på. Sen påstod Len att Daryl hade stulit hans halva kanin. (Joo, jag tycker att det är lite hemskt att de dödar kaniner... Nåja, det ÄR ju inte på riktigt iallafall.)
Daryl hade inte tagit något. Det kom fram att Len hade lagt kaninen bland Daryls grejer då han inte märkte det och att Joe hade sett det. Då måste de straffa Len för det, de slog skiten ur honom och på morgonen så upptäckte Daryl att Len låg där utanför död med en pil i huvudet. Daryl tänkte först slänga ett lakan över honom så att han nu inte skulle ligga där som något skräp men sedan ångrade han sig och lät honom ligga. Len hade ju faktiskt försökt döda honom. 
Sedan berättade Joe för Daryl att de följde efter en typ som hade gömt sig i ett hus de hade varit i och strypt ihjäl en av dem och låtit honom förvandlas till zombie. Den typen är Rick, men det vet inte Daryl än. Joes grupp gick mot Terminus eftersom Rick gjorde det. Det var bara en i gruppen som sett Rick. 
De är honom på spåren och de kommer absolut att träffas... Det kommer att bli galet. Man såg också ett godispapper på järnvägsrälsen, det som Carl hade kastat.

Tja. Vad ska man säga. Joe är inte någon barbarisk typ. Han verkar vilja ha med Daryl i gruppen. 
Många tycker att "jaa alltså Daryl är en sån som behöver någon att följa efter och blablabla nu har han hittat en grupp att vara med och blah..." Det tror inte jag. Han kan ju nog tänka själv. Som han sa: "I aint nobodys bitch". Han hade ju heller inget val, de kom gående och han satt bara där på vägen. 
Han vet också hur bad guys fungerar, han växte upp med Merle. 


Glenn, Abraham, Tara, Eugene och Rosita fortsatte efter järnvägsspåret. Eugene visade sig vara en ganska kul typ, han talade om en massa saker, zombiedinosaurier och sådant... Glenn hittade Maggies meddelanden och fick bråttom. Abe tror ännu att Eugene kan rädda världen. De kom fram till en jävla tunnel som Glenn måste igenom, då for Rosita, Eugene och Abe och tänkte fara till Washington. Före de for så sa Eugene det där:
Hilarious...hahah Eugene är nog en udda typ. Tara och Glenn fortsatte genom tunneln och fick problem. Tara fastnade. 
Eugene, Rosita och Abe hittade en bil men Eugene som så att säga visste vägen ledde dem i en cirkel och de var på järnvägsspåret igen, framför tunneln någonstans. Det kom fram att Eugene tyckte att det kändes dåligt att ha lämnat Glenn och Tara. Då måste de ha hittat Sasha, Maggie och Bob. Tara och Glenn räddades av dem allihopa och Maggie och Glenn återförenades. 
Maggie brände upp enda bilden Glenn hade av henne och de fortsatte till Terminus.
                    
Där var grindarna olåsta och det växte blommor där. De möttes av en kvinna som stod vid en grill. Hon sa att hon heter Mary. 
Hon såg lite scary ut. Folk har också haft teorier om att det var Beth som var på den grillen och blev grillad och att de i Terminus är kannibaler. Tja. Jag tror INTE att Beth är på grillen. 
I ett hus som Michonne och Carl var in i fanns det tavlor, bland annat den på bilden. Det fanns också en bild av kaniner. (Lizzie dödade kaniner och i den här episoden var det den där grejen med Daryl och Len.) Det fanns en med en hund, (hunden då Daryl och Beth var i det där huset i "Alone"). Blommor som blommorna i Terminus och i "the grove". Men hon på bilden ÄR inte Mary. Hon påminner om Mary. På ett sätt om Lizzie också. 
                          

Nåja. Nu återstår det att se vad som händer. Vad Terminus är för ett ställe. Shit, efter det här nästa avsnitt så tar 7 månader innan det fortsätter....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar