Sidor

torsdag 6 mars 2014

TWD 4x12 "Still"

So much feels! Det var bara om Daryl och Beth. Och...tja det finns en del själar här på jorden som shippar "Bethyl", alltså Daryl och Beth. Att de ska vara ett par typ. Men det tycker inte jag, jag är Caryl all the way! Alltså Daryl och Carol. Jag tror inte på Bethyl. De har ju byggt upp Caryl så att säga sen säsong 2... Dessutom så tycker jag om Melissa McBride som är Carol. Norman, han älskar jag.  (jag hoppas verkligen att ingen har missat att Norman Reedus spelar Daryl Dixon...)
Nåja, nuu ska jag ta och fundera lite nu igen. Vi har alltså Daryl som är professionell överlevare i den postapokalyptiska världen och så har vi Beth som är liten och flickaktig. Blond, typ 18-19 år, är en "good girl" men nog har hon någonting badass inom sig.
Vi tar det ganska snabbt vad som hände:
Daryl och Beth kommer ut ur skogen, det står en skruttig övergiven bil på vägen, snart hör man det välbekanta ljudet av walkers som morrar och gurglar och låter... Sååå de hoppar in bakluckan på bilen och gömmer sig och är där hela natten... (Shit vad det skulle picka i benen efter att ha suttit där så länge...) sen då de där vandrande liken har försvunnit så sticker de därifrån och far in i skogen och gör upp ett läger. Daryl går och jagar, Beth gör upp eld, Daryl misslyckas med att skjuta en ekorre, pilen går dessutom sönder men han hittar en goddamn orm som de kan grilla över öppen eld... Alltså...jag visste inte att man kunde äta orm...men tja, det såg ganska gott ut då Daryl gnagade på grillad orm... Det finns inte ens ben i ormar sen heller som det finns i fisk... (Och, det säger jag som är nästan-vegetarian...) 

Och sen, dåå vet ni, då ska Beth ha en drink. Drink som i alkohol. Hon har aldrig druckit alkohol förr, det ville inte hennes farsa (alltså Hershel) att hon skulle göra (han hade ju varit alkoholist förr) men han lever ju inte längre...så det var fritt fram nu då.
Daryl var fortfarande tyst, sur, på dåligt humör. Han hade varit det hela tiden nu. Han verkade övertygad om att alla andra är döda. 
Sen gick de iväg, kom fram till en golfbana, det fanns ett hus där som Beth tänkte att kanske finns alkohol i, de går in, i huset finns inte en levande själ men ganska många döda. Det är ett creepy ställe och det finns mycket stuff och things där. Så blir det walkertime, de klarar sig, Beth dödar en, Daryl dödar ett gäng, en walker slår han med en golfklubba och slår och slår och slår och det kommer walker-sössö (hjärnsubstans, blod och sånt...) på Beth och hon hade just just hitta en ren skjorta där i huset...oh crap... 
Nåja, Beth hittar Persikasnaps. Det var det ändå som fanns kvar. Daryl kastar pil på en tavla med gubbar som hänger på väggen. Det finns inga glas, bara en äcklig kopp. Beth börjar gråta. Daryl kommer och tar flaskan och kastar den så att den går sönder och säger att hennes första drink inte ska vara någon jävla persikasnaps. (Jag håller med.) Så far de iväg till en stuga som Daryl hade hittat med Michonne (de var ju och söka efter guvernören tillsammans). Stugan är typ, hur ska jag säga...den hade tillhört någon rednecktyp. Daryls farsa hade också haft en sån stuga. Där finns det moonshine, alltså hembränt. Beth tycker att det är äckligt, men sen tycks det nog funka. Daryl ska först inte ha, men sen säger han att man måste göra det bästa av situationen och så dricker han moonshine ur en burk. 
Sen så kommer Beth på att de ska spela ett drinking game som går ut på att en säger "jag har aldrig..." Och så någonting man inte har gjort. Den andra dricker om den har gjort det...
Nu tar vi det såhär: 
Första rundan: Beth har aldrig skjutit med en pilbåge, och det var lätt, det gör Daryl hela tiden. Daryl kommer inte på någonting till först, sen säger han att han aldrig har varit utanför Georgia. Det har nog Beth varit... (Och jag, jag skulle SÅ vilja fara till Georgia och se var TWD utspelar sig...) 
Andra gången säger Beth att hon aldrig har varit full och gjort något hon har ångrat. Daryl har nog. Alltså, man märker nog ganska tydligt att hon försöker provocera fram någonting överhuvudtaget ur honom liksom... Daryl säger att han aldrig har varit på semester, det har Beth varit. Tredje gången säger Beth att hon aldrig varit i fängelse, då stirrar Daryl på henne, säger "vad tror du om mig egentligen?"
Tja, man har funderat på vad Daryl gjorde före apocalypsen, Beth undrade om han varit fängelsevakt eller om han varit i fyllecell någongång, alltså hennes pappa hade ju varit det också...
Nåja...då stövlade Daryl iväg till hörnet av stugan för att pissa och kastade något glas så att det gick sönder... Man märkte att det hade gått för långt. 
Han fick ett utbrott då:
"Oh, wait, it’s my turn, right? I never uhh…Never eaten frozen yoghurt. Never had a pet pony. Never got nothing from Santa Claus! Never relied on anyone for protection before! Hell, I don’t think I ever relied on anyone for anything! Never sung in front of a big group out in public! Like everything was fun! Like everything was a big game! I sure as hell never cut my wrists looking for attention!”

Det hade jag väntat på att skulle hända hela tiden. Ärligt talat, han beskyller Beth för att vara bortskämd... (Hmm...pet pony...de hade ju hästar på Hershels gård så...tja nog kan det hända att hon har haft en ponny då också. Yay! Maggie hade ju nog en häst i säsong 2, det tyckte jag att var awsome. Som ni kanske förstår.) Beth har ju också mest hängt med gruppen, tagit hand om Judith och sådär, och så är hon bra på att sjunga. Hon brukade sjunga inför hela gruppen och sen lite då hon tyckte att det passade och så...har ni sett säsong 3 så vet ni. Har ni sett säsong 2 så bet ni också att

då Shane hade släppt zombierna ur Hershels lada, som var random zombies som de hade hittat och familj som hade dött och blivit zombies, Sophia var ju också där i ladan. Då fick Beth ett slags sammanbrott, hennes mamma var ju där i ladan som zombie men hon hade inte fattat att hon var död riktigt. Så då blev hon hysterisk på något sätt, hon blev chockad, fick feber och ville hon ta livet av sig och så skar hon sig. Det var det Daryl syftade på.
Sen släpade Daryl ut henne och började skjuta en walker som var där utanför med pilbåge, han tvingade Beth att skjuta med pilbåge typ. De började ropa åt varandra och så... 

Det slutade med att Daryl bröt ihop, han sa att guvernören kom ända till deras portar. OM han inte inte hade slutat söka efter honom så kanske det inte hade gått som det hade gått. Hershel kunde ha levt...
Han anklagade sig själv. Jag visste det. Så sa han också att alla de kämner är döda, Beth sa att det kan man aldrig veta, hon har ännu hopp...

Men Daryl. Han började gråta. Och då Daryl Dixon gråter.... Tja. Han har gråtit en gång förr i TWD, då han hittade Merle, hans bror som blivit en zombie. Sen satt de och pratade de sista 10 minuterna typ. 

Så... Det var mycket fokus på de, inte hur de ska överleva utan de två, hur de tänker och känner och det är så bra. TWD är inte bara om zombies och pangpang och splatter... TWD är en serie med mycket djup i. De som gillar action, pangpang och sånt tyckte inte om den här episoden, obviously. Men ärligt talat, den var jättebra. Man fick reda på mycket om dem. 
Nu fick  var Beth mer "tonåring". Riktigt mycket "tonåring". Inte ansvarsfulla Beth där minsan. 
Daryl... Beth sa att "you see me like another dead girl". Nåja, troligtvis så var det det, att han vet ju att det är han av dem som är bäst på att överleva och blir det om någonting så är det mest på honom om de klarar sig. Och om hon skulle dö så skulle han känna att han inte klarade av att rädda,henne heller. Han är rätt pessimistisk för tillfället. Han hade ju också en svår uppväxt. 

                 

"I was just drifting around with Merle" och gjorde det Merle tyckte att de skulle göra den dagen...
                 
"Med ett ännu större rövhål till bror."

Så nu vet vi. Ärligt talat, jag kunde inte föreställa mig att han skulle ha gjort någonting "normalt". 
Och jag blev så ledsen på något sätt. Ett ord: SAD. Det kändes som en kniv i hjärtat. Helvete, de är så bra! De som gör TWD. (Fast de också är onda människor ibland.) Norman Reedus är också så bra. Det var så äkta. Också bra gjort av Emily Kinney. Alltså Beth. 
Jag kunde inte sova, jag bara tänkte på Daryl, på allt han gjort sedan säsong 1. Då hans bror försvann, då han sökte efter Sophia, hur han blev en uppskattad medlem i gruppen. Då Carol sa att han är precis lika bra som de andra... Hur han inte sa emot Rick utan accepterade The Ricktatorship. Han hade ju alltid gjort som hans bror ville att han skulle göra, han var aldrig den som bestämde liksom. 
I början av säsong 4 så såg han tja vad ska man säga...nöjd på något sätt. Det fanns mycket folk där, han var sysselsatt, han hade Carol... Och ingen visste så mycket om honom och de respekterade honom. Man förstår. It makes sense. 
Nåja, det slutade med att de brände ner stället och nu är jag också rädd inför vad som händer sen i nästa avsnitt. 
                      

Sen,  om någon inte vet; 
En Redneck (eller Hillbilly eller White Trash) är ett slanguttryck för en lågutbildad vit person, ofta från landsbygen, särskilt södra USA. 
Jag såg också på någon sida att om man har testat moonshine så tar det länge innan man vill ha alkohol igen. Det stod att det är många procent i det och det smakar ingenting, det bara bränner. Ish.

Nåja, slut på denna review, shit vad långt det blev. Vet inte om det är nödvändigt att skriva så långt om det. Om någon bryr sig ens. Nåja. 
Iallafall: omg han var så asdffghhkhjjll och snygg och sexig och...orden tar slut, jag älskar Norman Reedus och Daryl Dixon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar