Sidor

torsdag 20 februari 2014

TWD 4x10 Inmates

Jag har inte skrivit om det ännu... Suck...om några dagar har vi nästa avsnitt som heter så mycket som.... Claimed! Okej...here we go. Här finns det spoilers! Sluta läsa om du inte vill bli spoilad! Fritt fram om man har sett 4x09, vill ha spoilers eller annars bara inte ser på TWD...eller whatever.

Min teori på valet av episodens namn är följande:
Nu är de i olika grupper och flera av de grupperna passerade skylten på bilden men har inte träffat på varandra. Och de bodde på ett fängelse. "Inmate" betyder väl typ "intern" och "prisoner" är ordet för "fånge" då typ. Fast det behöver man inte analysera desto mer egentligen.


Först träffar vi Daryl och Beth. Och shiet vad snygg Daryl var. Men väldigt sur och på dåligt humör såg han ut att vara, på det sättet har han inte varit under hela säsong 4 förutom då Rick berättade om Carol. Faktist så tror jag att han är sur på Rick på grund av Carol och orolig ifall hon kommer tillbaka och fängelset är tomt förutom på walkers och att Carol är borta för alltid. Jag tror också att han tänker på sin bror för om han var ensam med någon i skogen så var det väl nog Merle han brukade vara med. (Oh shiet, jag saknar Merle...) Dessutom så är han orolig över hela situationen och Beth är inte så bra på att klara sig i skogen och slåss mot walkers... (Av Maggie, Carol, Sasha, Michonne och Beth så är nog Beth sämst på det här med vapen också.) 
Daryl  var nog ändå lite Daryl The Dick, inte Good Guy Daryl som han har varit den senaste tiden. Han var tyst och sa inte så mycket. Beth var ganska hoppfull fast hennes far har blivit mördad och situationen är som den är. Daryl kom med en lite klumpig kommentar om Hershel och var inte optimistisk över saker och ting och då hon började gråta så stövlade han iväg... Tja, inte är han ju den kramiga typen direkt, det har han aldrig varit. En del shippar ju Beth och Daryl tillsammans men det kommer inte att hända, tro mig. De verkar tycka att det är ganska awkvard på något sätt. Dessutom så är Daryl över 30 och Beth är typ 18-19. 

          
Sen träffar vi Lizzie, Mica, Tyreese OCH Judith! Så det var ändå Tyreese som plockade upp henne. 
Det är ganska stökigt, Judith gråter och Mica är rädd och vill att Carol ska vara där och Lizzie är faktist lite udda...man vet aldrig vad hon kan hitta på liksom. Så hör de att någon skriker och Tyreese springer iväg för se vad som händer. Det är en okänd grupp som har blivit attackerade av walkers. Lizzie och Mica stannar kvar med Judith som börjar gråta... Det ser ut som Lizze håller på att ta livet av henne då hon försöker få tyst på henne...nåja... Inte tror jag det. Det såg värre ut än vad det var tror jag. Lizzie...hmm....är hon en psykopat eller är hon bara en underlig unge.
Det som hände sen var att en överlevde i gruppen som Ty hjälpte, men den överlevande var biten. Då kom Lizzie, Mica, Judith OCH Carol fram från skogen. Carol hade tydligen träffat den gruppen då och farit förbi fängelset och sett hur det såg ut där. Killen som var biten sa att de skulle fortsätta efter järnvägsspåret de befinner sig på för att det finns en fristad längre fram. Så de gjorde det och fann en skylt...
Den bitna killen blev sen en walker och attackerade Daryl och Beth så det här hände före det vi nu ser av Daryl och Beth. 
Och just det, Tyreese vet inte om att det var Carol som dödade Karen... Få se nu säger jag. Men jag är glad att Carol The Queen är tillbaka! Började typ gråta av glädje då jag såg henne.

Maggie, Sasha och Bob är en grupp. Maggie är orolig för Glenn. Så hon sticker iväg för att söka efter bussen som hon tror att han var i. Bob kommer efter och Sasha hänger med fast hon tycker att de borde koncentrera sig på att själva överleva.
Bussen stod på vägen, passagerarna var walkers...Glenn var inte där...


...eftersom han hade hoppat av bussen och farit tillbaka från fängelset. Han hade svimmat där säkert. Han tog på sig skyddskläder och tog några saker och for ut och var badass och så hittade han Tara som bara liksom satt där. 
Synd om henne tycker jag just nu. Hon har förlorat allt på grund av den där enögda jäveln "Brian". Hennes syster Lilly dog tydligen också efter att hon hade skjutit guvernören. 

Så de for iväg tillsammans, Glenn vill hitta Maggie och får reda på att Hershel dog. Tara känner sig skitdålig, hon litade ju på "Brian"...
Så råkar de ut för walkers, walkers blir dödade, Glenn svimmar, ett motorbuller hörs och ett militärfordon står där på vägen bakom dem. 
Det är Sgt. Abraham Ford och de andra heter Rosita och någonting... De var med i serietidningen... Så få vart allt det här leder nu. Ska bli überspännande! 
Men nu har jag skrivkramp och sömnbrist, godnatt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar